„Takie rozmowy bez slajdów często dają więcej niż tygodnie analiz. Najlepiej widać w nich, gdzie procesy naprawdę się blokują i co faktycznie działa.”
Automatyzacja i AI nie naprawią źle zarządzanej firmy. Jeśli proces jest nieuporządkowany, odpowiedzialność rozmyta, a dane niewiarygodne — technologia tylko przyspieszy istniejący chaos. 27 października zapraszamy 60 decydentów do Warsaw Trade Tower na finał jesiennego touru i wieczór o właściwej kolejności: proces, odpowiedzialność, rytm, dane, a potem AI.
Każdy właściciel zna ten moment. Firma rośnie, ludzi przybywa, a Ty jesteś w coraz większej liczbie decyzji. Nic nie rusza bez Ciebie. Nie dlatego, że zespół jest słaby — tylko dlatego, że nikt nie wie dokładnie, kto za co odpowiada i w jakim rytmie zapadają decyzje.
W takiej firmie kolejne narzędzie niczego nie załatwi. Automatyzacja utrwala proces, który automatyzujesz. Jeśli był zły, dostaniesz zły proces — tylko szybciej. Dlatego ten wieczór idzie w odwrotnej kolejności niż większość rozmów o AI: najpierw porządek, dopiero potem technologia.
To nie jest kolejna konferencja o przyszłości AI. To panel z praktykami, którzy pokazują liczby i błędy, oraz ustrukturyzowana praca w grupach 5–6 osób nad Twoją firmą. 60 osób, jeden wieczór, wyłącznie decydenci — żadnych juniorów, żadnych „obserwatorów”.
Automatyzacja i AI nie naprawią źle zarządzanej firmy.
Kiedy proces nie jest uporządkowany, odpowiedzialność jest rozmyta, firma nie ma rytmu podejmowania decyzji, a dane są niewiarygodne — technologia tylko przyspiesza istniejący chaos.
Dlatego przechodzimy przez pełną drogę, w jedynej kolejności, w jakiej to działa. Nie dzielimy tematów między miasta — każdy Club prowadzi uczestników od procesu aż do przemyślanego użycia AI.
Które procesy porządkować jako pierwsze i jak je opisać, żeby zespół realnie z nich korzystał.
Właściciel procesu. Gdzie kończy się delegowanie, a zaczyna abdykacja. Jak przestać być bottleneckiem.
Rytm spotkań i decyzji. Spięcie celów kwartalnych, miesięcznych i tygodniowych.
Jedno wiarygodne źródło prawdy. Które wskaźniki pomagają zarządzać, a które tylko produkują raporty.
Jak ocenić, czy proces jest gotowy do automatyzacji — i kiedy automatyzacja utrwala zły proces.
Ostatnia warstwa dobrze poukładanej firmy. Gdzie daje dziś mierzalny efekt, a gdzie jest kosztem.
proces → odpowiedzialność → rytm zarządzania → dane → automatyzacja → AI
Domykamy skład prelegentów, panelistów i moderatorów warszawskiej edycji. Szukamy wyłącznie praktyków, którzy pokażą sytuację firmy przed zmianą, podjęte decyzje, popełnione błędy oraz czas, koszt i realny rezultat. Nie zapraszamy osób mówiących wyłącznie o trendach.
Każde potwierdzone nazwisko pojawia się na tej stronie od razu — bez czekania na pełny skład.
Na sali spotkasz wyłącznie osoby decyzyjne z ugruntowanymi biznesami — C-Level, właściciele, inwestorzy. Bez juniorów, bez „obserwatorów”.
Ustrukturyzowana praca w grupach 5–6 osób nad realnymi wyzwaniami uczestników. Grupy układamy pod kątem zgłaszanych tematów i etapu rozwoju firmy.
Jeden z najwyższych biurowców w stolicy, przy Chłodnej 51 na Woli. Pracujemy przy stołach, w 60 osób — sala jest na to ustawiona, nie upchana.
Nasz zespół aktywnie pomaga połączyć Cię z właściwymi ludźmi na sali. Wnioski ze stolików wracają na forum, rozmowy ciągną się do końca wieczoru.
Zła firma z AI to nadal zła firma. Tylko szybsza.
Rejestracja, kawa, pierwsze kontakty.
Wprowadzenie w temat wieczoru. Prelegent: Szczegóły wkrótce.
Procesy, odpowiedzialność, rytm zarządzania i dane — a dopiero na końcu automatyzacja i AI. Konkretne decyzje, liczby i błędy z realnych wdrożeń. Paneliści: Szczegóły wkrótce.
Finger food, kawa, swobodne rozmowy w kuluarach sali.
Praca w moderowanych grupach 5–6 osób nad realnymi wyzwaniami uczestników. Grupy układane pod kątem zgłaszanych tematów i etapu rozwoju firmy.
Najmocniejsze insighty z mastermindów wracają na forum całej sali.
Kontynuacja wątków z sesji przy stołach, swobodna wymiana doświadczeń, kontakty wynoszone do środy.
Jeden proces w Twojej firmie, który wymaga uporządkowania w pierwszej kolejności.
Imiennie wskazany właściciel tego procesu.
Rytm spotkań i decyzji, którego brakuje Twojej organizacji.
Wskaźniki, które realnie pomagają zarządzać — i te do wyrzucenia.
Fragment procesu, który nadaje się do automatyzacji już teraz.
Jedno zastosowanie AI, które warto przetestować w najbliższym kwartale.
5–6 osób, realne wyzwania
Insighty wracają na forum
W gronie samych decydentów
Rozmowy, których nie usłyszysz gdzie indziej
Energia, nie nudna prezentacja
Po godzinach, bez krawatów
Łączymy właściwych ludzi
Pomysły, które zmieniają firmy
Klasa premium od pierwszej minuty
Warsaw Trade Tower · 208 metrów nad Wolą
Warszawa z góry · widok z wieżowca
Warsaw Trade Tower
ul. Chłodna 51, Warszawa (Wola)
Warsaw Trade Tower to 208-metrowy wieżowiec przy Chłodnej 51 na Woli, w samym środku warszawskiego centrum biznesowego — kilka minut od Ronda Daszyńskiego. Sala ma 110 m²; ustawiamy ją przy stołach na 60 osób. Wejście od 16:30, start punktualnie o 17:00.

i wiele innych firm, które przewinęły się przez wydarzenia Founders
„Takie rozmowy bez slajdów często dają więcej niż tygodnie analiz. Najlepiej widać w nich, gdzie procesy naprawdę się blokują i co faktycznie działa.”
„Te wydarzenia dają poczucie bezpiecznej przestrzeni, gdzie można pozwolić sobie na szczerość. To rzadka waluta w biznesie i okazja, by poznawać wartościowych ludzi.”
„Na spotkaniach z founderami rozmowy bardzo szybko schodzą na konkrety. Zero teorii, sama praktyka z różnych branż.”
„W świecie przedsiębiorców najcenniejsze nie są prezentacje, tylko realne rozmowy o problemach skalowania firm.”
„Poznałam tam super ludzi, zainspirowali mnie, otworzyli oczy i głowę. Niezmiennie będę wpadać.”
„Świetny event i świetne insighty od członków. Masa wartościowej wiedzy wymienionej, szczególnie przy mastermindach.”
„Najmocniejsze insighty z mastermindów wracają potem na forum całej sali — i to jest ta część, dla której się wraca.”
Prawie 10 000 dolarów kosztowałby udział w wyjazdach z ostatnich trzech lat. 5 wydarzeń, 3 klientów, ponad 79 000 dolarów z już podpisanych umów — a relacje dopiero zaczynają rozkwitać. Ale to nie po nowy biznes tam jeżdżę. To miejsce daje siłę, pomysły, nadzieję i grupę wsparcia. I w tym sensie jest bezcenne.

Na wyjazd Founders na Maltę pojechałem, nie wiedząc nawet, z kim jadę. Pierwszego wieczoru bolał mnie brzuch od śmiechu, a dzień później poznałem Pawła Rybaka. Kilka miesięcy później Paweł naprawdę wszedł na pokład Berryboo — zyskałem inwestora z ogromną wiedzą o rynku i człowieka, z którym mogę pogadać o wszystkim.

Czekałem, żeby to napisać, aż się zrealizuje. Udział w ostatnim Founders Mind kosztował mnie realnie około 10 000 zł. Kilka tygodni później zamknąłem deal z 60 000 zł czystego zysku — z osobą, której wcześniej nawet nie kojarzyłem. Sama podeszła po moim wystąpieniu, oferując współpracę.

Nie dojeżdżasz? Przenieś bilet na inną osobę do 7 dni przed wydarzeniem, bezpłatnie.
Wystawiana po opłaceniu, bez przypominania. Dane firmy wpisujesz raz przy zakupie.
Jeśli tego wieczoru uznasz, że to nie dla Ciebie — zwracamy pełną kwotę.
Ceny są netto — 23% VAT doliczamy przy płatności. Pule wyczerpują się po kolei i cena rośnie wraz z każdą następną, a kolejność rezerwacji decyduje. Bilety imienne, faktura VAT wystawiana automatycznie po opłaceniu.
Twardy limit: 60 osób. Finał touru jest największym wieczorem serii, ale sala ustawiona przy stołach nie pozwala dosadzić nikogo ponad limit — gdy trzy pule się wyczerpią, lista jest zamknięta.
Za Founders stoi Michał Bąk — CEO i founder, który od 2020 roku zbudował jedną z największych i najbardziej rozpoznawalnych społeczności przedsiębiorców w kraju. Founders to dziś rozległy ekosystem wieczorów, mastermindów i konferencji, oparty na trzech rzeczach, które trzymają tę społeczność razem: przejrzystości, uczciwości i autentyczności. Jesienny tour po sześciu miastach jest częścią tej samej historii.
60 osób, Warsaw Trade Tower, sześć godzin pracy nad tym, co realnie blokuje Twoją firmę. Ostatni przystanek jesiennego touru — kolejność rezerwacji decyduje.